Foto: Evelyn Edblad, 2019
Foto: Evelyn Edblad, 2019
Om Kelpiegallery
Kelpiegallery är en webbsida som presenterar foton på hundrasen Australian kelpie. Dessutom är alla foton tagna av en enda fotograf. Syftet är att visa mångfalden hos hundrasen med samma typ av bildupplägg och information på varje hund.

Det hela började under året 2005 som en idé till min dåvarande hund och hans närmaste släktingar. Jag ville ha bilder på hundarna med samma upplägg, en huvudbild och en bild där hela hunden syntes från sidan. Hundar fotograferades. En dag hade jag foton på femtiotalet Australian kelpies utan att riktigt veta vad jag skulle göra med alla bilder. En idé om ett webbgalleri började formas. Det tog ett par år innan idén blev verklig och fick ett namn, men under 2008 kom jag på namnet Kelpiegallery och ett galleri publicerades på nätet samma år.

Genom åren har jag fotograferat hundar som är från bland annat Sverige, Danmark, Norge, Finland, Nederländerna, Belgien, Frankrike och Australien. Jag har rest från södraste Skåne ända upp till Boden för att fotografera kelpies. Jag har varit i Norge, Danmark och Nederländerna och fångat en mängd av hundar på bild.

Syftet med Kelpiegallery är att visa omvärlden denna fantastiska hundras. Jag vill visa individer från en rad olika uppfödare och linjer, alla med olika exteriöra typer och färger - allt för att visa mångfalden av Australian kelpie. 

/Sofia Olsson - grundare av Kelpiegallery
Stipendium
"För gediget arbete med att synliggöra och öka förståelsen
samt sprida kunskapen om hundrasen Australian kelpie."
Svenska Kelpieklubben, 2013
♥ Tack ♥
Kelpiegallery ägnas åt på fritiden och det ligger många timmar och numera år bakom allt arbete med galleriet. Och jag bara älskar det! Jag brinner verkligen för Australian kelpie och vill på mitt sätt bidra till hundrasen genom detta galleri.

Det är otroligt många människor runt om i världen som har stor glädje för Kelpiegallery och visar sin uppskattning på så många olika sätt. Jag tackar er alla - kelpieägare, uppfödare, entusiaster med flera - för allt ni gör för mig och mitt kelpiegallery. Det betyder otroligt mycket för mig!
Extra tack till
Sidan senast uppdaterad: 2019-11-02
Kelpiegallery online since 2008.