Foto: Matilda Mårtensson, 2019
Fotografen
Jag som står bakom hela konceptet Kelpiegallery heter Sofia Olsson. Jag är född 1984 och bor i Halmstad, en medelstor ort i sydvästra Sverige.

Fotografera har jag gjort sedan barnsben och började någon gång på 90-talet med en mycket enkel analog kompaktkamera. I takt med att jag ville ta bättre bilder utvecklades ett intresse för fotografering och kamerorna blev allt mer avancerade. Sedan 2004 använder jag fotoutrustning från Nikon och har i dagsläget en Nikon D750. Fotograferingen är första hand ett stort intresse, men jag har även förmånen att jobba med fotografering inom mitt nuvarande jobb.

Hundar har funnits inom familjen sedan jag föddes och jag har alltid haft stor kärlek till djur överlag. Min första egna hund fick jag när jag var 10 år gammal. Det var en schäfer som lyssnade till namnet Boggas. Med honom började jag intressera mig för olika hundsporter och att tävla. Det var kanske inte några toppresultat vi presterade, men han lärde mig mycket och jag tog de första stapplande stegen in i hundvärlden.

Det har blivit en rad av olika hundsporter genom åren så som agility, lydnad, rallylydnad, nose work, personspår (bruks) och viltspår. Jag tycker det är riktigt roligt att träna och tävla tillsammans med mina hundar. Genom mitt stora intresse att inspirera andra att tycka om att tävla, har jag utbildat mig till hundinstruktör och håller regelbundet hundkurser inom bland annat nose work.
Mina kelpies

Jag har sedan 2004 enbart haft Australian kelpies och är inne på min tredje kelpie idag.
Australian kelpie har varit hundras som jag länge var nyfiken på under yngre år. Det var dock först förrän början av 2000-talet som jag bestämde mig för att jag ville skaffa en egen kelpie. När jag var drygt 20 år gammal köpte jag min första egna Australian kelpie, Casey. Han blev startskottet till ett liv fyllt av hund, och såklart - Kelpiegallery!

Mina kelpies, klicka på respektive bild för att läsa mer om dem.

Sidan senast uppdaterad: 2019-10-25
Kelpiegallery online since 2008.