Historien bakom

Kelpiegallery

Det började under 2005 som en idé till min dåvarande hund och hans närmaste släktingar. Jag ville ha bilder på hundarna med samma upplägg, en huvudbild och en bild där hela hunden syntes från sidan. Hundar fotograferades och en dag stod jag med bilder på femtiotalet Australian kelpies utan att riktigt veta vad jag skulle göra med alla foton. Ett frö såddes till att skapa ett bildgalleri på nätet. Jag startade Kelpiegallery.com under 2008.

Genom åren har jag fotograferat hundar som är från bland annat Sverige, Danmark, Norge, Finland, Nederländerna, Belgien, Frankrike och Australien. Förutom att ha rest runt i Sverige för att ta bilder på Australian kelpies har jag även varit i Norge, Danmark och Nederländerna.

Syftet med Kelpiegallery är att visa omvärlden hur Australian kelpie ser ut. Jag vill visa individer av en rad olika exteriöra typer och färger samt olika stamtavlor från alla möjliga uppfödare - allt för att visa mångfalden av hundrasen.
Belönad med

Stipendium

Kelpiegallery ägnas åt på fritiden och det ligger många timmar och numera år bakom allt arbete med galleriet. Det är många människor runt om i världen som har stor glädje för Kelpiegallery och visar sin uppskattning på många olika sätt. Bland annat har Svenska Kelpieklubben visat sin uppskattning genom att belöna Kelpiegallery med ett stipendium 2013.
För gediget arbete med att synliggöra och
öka förståelsen samt sprida kunskapen om rasen australian kelpie.
Svenska Kelpieklubben, 2013

Sidan senast uppdaterad: 2019-07-23